Εικονογράφηση

Τα παραμύθια μας ταξιδεύουν. Μας πάνε όπου αγαπάμε. Ίσως και ως τα παλάτια του φεγγαριού! Από εκεί ψηλά μπορούμε να σκορπίσουμε στους ουρανούς –σα χρυσόσκονη- τους πληθυντικούς των επιθυμιών μας. Και οι άνεμοι, οι φίλοι μας να τις τραγουδήσουν στ’ αφτιά των αγαπημένων μας.

Από καιρό ήθελα να παντρέψω τη δική μας εικαστική παράδοση με τα παραμύθια. Ένιωσα πως αυτή η ζωγραφική είναι πολύ κοντά στον τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζουν τα παιδιά. Κι έτσι τόλμησα να ζωγραφίσω τον Oscar Wilde σαν άγιο –όπως κάποιο παιδί μου είπε ότι μοιάζει- και να σκέφτομαι πως τελικά τα ετερώνυμα έλκονται!

Έχω γράψει και εικονογραφήσει 2 παραμύθια: «Η μυγδαλιά και το φεγγάρι», και «Ο κηπουρός του ουρανού». Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Τα βιβλία που έχω εικονογραφήσει είναι:

Για τις εκδόσεις “άγκυρα”: “Ο εγωιστής Γίγαντας”, “Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας”, “Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο” τρία παραμύθια του Oscar Wilde, “Η Βέρα και το δαχτυλίδι” του Βαγγέλη Μπινιάρη, “Πηνελόπη Δέλτα, ζωή σαν παραμύθι” της Νένας Κοκκινάκη, “Χριστούγεννα με τον Andersen” 6 ιστορίες του γνωστού παραμυθά, “Πάσχα Ελλήνων”, συλλογή πασχαλινών διηγημάτων, “Παραμύθι χωρίς όνομα” της Πηνελόπης Δέλτα, “Τρελαντώνης” της Πηνελόπης Δέλτα.

Για τις εκδόσεις Μεταίχμιο: “Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα” της Εύης Γεροκώστα.

Για τις εκδόσεις Πατάκη: “Κάθε νεράιδα και δουλειά” της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.

[SWF]http://www.petra-psalidi-xarti.gr/wp-content/uploads/2012/05/books.swf,590,352[/SWF]